ریحان و دمنوش ریحان یک نوشیدنی خوشمزه است که با برگ های خشک ریحان خیسانده شده در آب داغ درست می شود. این دمنوش مجموعه ای از مزایای سلامتی را ارائه می دهد، و آن را به یک انتخاب عالی برای کسانی تبدیل می کند که به دنبال بهبود سلامت خود هستند. تحقیقات نشان داده است که فواید دمنوش ریحان می تواند به محافظت از سلامت دهان، کمک به سم زدایی، کنترل علائم دیابت و کاهش سطح استرس کمک کند.
ریحان با میراثی به قرنها قبل به دلیل خواص درمانی و معنوی آن از زمانهای قدیم مورد احترام بوده است. استفاده درمانی از آن برای اولین بار در 3000 سال قبل از میلاد در هند ثبت شد و آن را به یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی شناخته شده برای بشر تبدیل کرد.
دمنوش ریحان که با بوی مطبوع دل ما را میدزدد و بالکن و باغچههای ما را تزیین میکند، با اثرات شفابخش، فواید بسیاری برای سلامتی ما دارد. گیاه ریحان که می تواند به صورت تازه یا خشک مصرف شود، اغلب به دلیل رشد آسان گیاه ترجیح داده می شود.
زادگاه ریحان که از خویشاوندان گیاهان نعناع و آویشن به شمار می رود، قاره آسیا است. گیاهی است که قرن هاست در اروپا تولید و مصرف می شود. ریحان یک گیاه علفی یکساله است که ریشه های نازک و منشعب دارد. ساقه های آن معمولاً 60-50 سانتی متر طول دارد و برگ های کوچکی از سبز روشن تا سبز تیره تولید می کند. گیاه ریحان که در بهار کاشته می شود، می تواند سبز باقی بماند و تا پایان تابستان مورد استفاده قرار گیرد.
این دمنوش از هند تا ایتالیا یک ادویه بسیار مهم و محبوب در بسیاری از انواع غذاهای جهان است و همچنین قرن ها به دلیل خواص دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
فواید ریحان و دمنوش ریحان
- چای ریحان می تواند برای دیابت مفید باشد
- به آکنه، پیری و عفونت پوست کمک می کند
- چای ریحان ممکن است به استرس کمک کند
- به بهبود سلامت دندان کمک خواهد کرد
- چای ریحان برای درد آرتریت مفید است
- فواید چای ریحان برای کبد شما
- عوارض جانبی چای ریحان
ریحان تازه سرشار از آنتی اکسیدان ها، خواص ضد باکتریایی و ویتامین K است. نمی توانیم قول بدهیم که یک فنجان چای ریحان همه بیماری های شما را درمان کند، اما می توان ادعا کرد که نوشیدن آن تسکین دهنده مثبت است. این یک راه سالم برای لذت بردن از این گیاه تازه قدرتمند است.
ریحان با خاصیت آرام بخش معده هضم غذا را آسان می کند. در از بین بردن گازهای انباشته شده در روده و معده موثر است.
ادرار آور است و اثر محرکی روی کلیه ها دارد، به لطف این ویژگی به دفع تشکیلاتی مانند ماسه و سنگ هایی که در کلیه ها تجمع می کنند نیز کمک می کند.
خلط آور دارد و به سرفه کمک می کند. به تسکین سردرد کمک می کند.
ترکیبات سیترونلول، اوژنول و لینالول موجود در برگ ریحان اثر ضد التهابی مهمی دارند. ریحان با این اثر التهاب را کاهش می دهد و در نتیجه محافظت در برابر بیماری های مختلف قلبی، آرتریت روماتوئید در بدن ایجاد می کند.
با تحریک انتقال دهنده های عصبی که هورمون شادی را ترشح می کنند، با افسردگی و اضطراب مبارزه می کند و باعث تسکین روانی می شود. خاصیت آنتی باکتریال دارد. از کبد حمایت می کند و به دفع سموم مضر از بدن کمک می کند.
دارای اثر مقوی برای تقویت بدن است. دوره های قاعدگی را تنظیم می کند و به کاهش درد قاعدگی کمک می کند. به لطف اثر آرامش بخش، تأثیر کاهشی بر مشکلات (سندرم پیش از قاعدگی) که می تواند قبل از دوره قاعدگی ایجاد شود نیز دارد.
به کاهش کلسترول پلاسما و از بین بردن سفتی عروق و بیماری های مرتبط کمک می کند.
راه های استفاده از ریحان و دمنوش ریحان
ریحان طعم عالی گیاهی را به غذاها از پیتزا گرفته تا سالاد اضافه می کند! در اینجا بهترین دستور العمل های ریحان برای استفاده از این گیاه خوشمزه وجود دارد:
سس: سس ریحان سیر مانند پستو را بدون آجیل و پنیر امتحان کنید.
پیتزا: پیتزا ریحان یا پیتزا مارگریتا را امتحان کنید.
پاستا: به ماکارونی گوجه فرنگی ریحان یا پاستا با گوجه فرنگی اضافه کنید.
سالاد: سالاد کاپرز یا سالاد آنتی پاستو را امتحان کنید. یا وینگرت ریحان تازه درست کنید.
سوپ: به سوپ ریحان گوجه فرنگی اضافه کنید.
کوکتل: کوکتل جین و ریحان یا گیملت ریحان را امتحان کنید.
برگهای تازه را میتوان با دم کردن به شکل چای مصرف کرد، همچنین اسانس، عصاره، تنتور و کپسولهای گیاهی بهدستآمده از برگها و دانهها را نیز میتوان برای درمان بیماریهای مختلف توصیه کرد.
انواع ریحان چیست؟
4 نوع مختلف ریحان وجود دارد که توسط وزارت کشاورزی و دامپروری ترکیه ثبت شده و اغلب در کشور ما کشت می شود. این گیاهان که از زیرگونههای گیاه Ocimum basilicum (ریحان) هستند، بویی مشابه با ریحان دارند.
ریحان نیمه شب: این نوع ریحان با برگ های بنفش به «ریحان شیرین» نیز معروف است.
ریحان شیرین بزرگ: معروف به ریحان پهن برگ. برای وعده های غذایی ترجیح داده می شود.
ریحان مهتابی: سفیدتر، بیضی شکل و دارای برگهای پهن است.
ریحان فشرده: ریحانی است با برگ های ریز.
طرز تهیه انواع دمنوش ریحان برای بیماری های مختلف
دمنوش ریحان برای سوء هاضمه:
نصف قاشق چایخوری انیسون، نصف قاشق چایخوری رازیانه و یک قاشق چایخوری برگ ریحان تازه در یک فنجان آب جوشیده به مدت 8 دقیقه بجوشانید. پس از آبکش کردن، می توان آن را نوشید تا هضم غذا را تسهیل کند.
چای ریحان برای سرفه:
دو تکه زنجبیل، یک تکه چوب دارچین، دو تا سه برگ مریم گلی و یک قاشق چایخوری ریحان تازه، یک فنجان آب به مدت 5 دقیقه تا دهان بسته شود. برای رفع سرفه و خلط 2 لیوان نوشیدنی در شب بنوشید.
دمنوش ریحان برای دردهای قاعدگی:
یک قاشق چای خوری برگ ریحان تازه، یک قاشق چایخوری دانه کاه، یک تکه ترش و یک چوب دارچین را مخلوط کرده، یک فنجان آب جوشیده روی دهان با افزودن دم کرده به مدت 10 دقیقه بسته می شود. بعد از آبکش کردن تا دو فنجان میل کنید. باید در حالت گرم مصرف شود.
چگونه چای ریحان دم کنیم؟
با خشک شدن گیاه ریحان، خاصیت دارویی و بوی آن از بین می رود. به همین دلیل ریحان را باید با تهیه دمنوش با برگ های تازه مصرف کرد.
چهار فنجان آب جوش روی 30-25 گرم برگ ریحان تازه اضافه می کنیم و با درب بسته به مدت 10-15 دقیقه دم می کنیم. دمنوش ریحان را می توان روزانه دو تا سه فنجان میل کرد. همچنین می توانید ریحان را با مخلوط کردن آن با گیاهان مختلف به دلیل بوی معطر شدید و اثرات دارویی آن دم کنید.
در این مقاله از هلثی روم به دمنوش ریحان پرداختیم. برای کسب اطلاعات بیشتر از دمنوش های هلیباکس با مشاورین ما در تماس باشید.