فواید ثابت شده زنجبیل

فهرست مطالب

زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی، ضد تهوع و سایر خواص آن فواید سلامتی زیادی دارد. ممکن است به کاهش وزن، مدیریت آرتریت، کاهش علائم قاعدگی و موارد دیگر کمک کند. در این مقاله از هلثی روم به بررسی فواید ثابت شده زنجبیل می پردازیم.

زنجبیل از یک گیاه گلدار که منشأ آن در جنوب شرقی آسیا می آید. به غذاهای شیرین و خوش طعم می افزاید و دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی است. این گیاه متعلق به خانواده Zingiberaceae است و با زردچوبه، هل و گالنگال ارتباط نزدیکی دارد. می توانید از زنجبیل به صورت تازه، خشک، پودر شده یا به عنوان روغن یا آبمیوه استفاده کنید. در بسیاری از دستور العمل ها و همچنین غذاهای فرآوری شده، داروهای خانگی و لوازم آرایشی وجود دارد.

1. حاوی جینجرول است که خواص دارویی قوی دارد

زنجبیل سابقه طولانی در استفاده در اشکال مختلف طب سنتی و جایگزین دارد. برای کمک به هضم غذا، کاهش حالت تهوع، و کمک به مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی استفاده می شود.

عطر و طعم منحصر به فرد زنجبیل از روغن های طبیعی آن می آید که مهمترین آن جینجرول است. جینجرول اصلی ترین ترکیب فعال زیستی در زنجبیل است. و مسئول بسیاری از خواص دارویی زنجبیل است.

بر اساس تحقیقات منبع معتبر، جینجرول دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. به عنوان مثال، ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو، که ناشی از داشتن رادیکال های آزاد بیش از حد در بدن است، کمک کند.

2. می تواند تهوع صبحگاهی و سایر اشکال تهوع را درمان کند

زنجبیل در برابر حالت تهوع، از جمله حالت تهوع مرتبط با بارداری، که معمولا به عنوان حالت تهوع صبحگاهی شناخته می شود، موثر است. به تسکین حالت تهوع و استفراغ برای افرادی که تحت انواع خاصی از جراحی هستند کمک می کند و همچنین ممکن است به کاهش حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی کمک کند.

در حالی که به طور کلی بی خطر است، بهتر است در صورت بارداری قبل از مصرف مقادیر زیاد با پزشک صحبت کنید. زنجبیل در دوران بارداری برای افرادی که نزدیک به زایمان هستند و کسانی که سابقه سقط جنین یا خونریزی واژن دارند مناسب نمی باشد. همچنین برای کسانی که اختلالات لخته شدن خون دارند مناسب نیست.

3. به کاهش وزن کمک می کند

بر اساس مطالعات انجام شده بر روی انسان و حیوان، زنجبیل در کاهش وزن نقش دارد.

یک منبع معتبر در سال 2019 به این نتیجه رسید که مکمل زنجبیل به طور قابل توجهی وزن بدن، نسبت دور کمر به باسن و نسبت باسن را در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی کاهش می دهد. توانایی زنجبیل در تأثیرگذاری بر کاهش وزن ممکن است به دلیل مکانیسم های خاصی باشد، مانند پتانسیل آن برای کاهش التهاب.

4. می تواند به آرتروز کمک کند

استئوآرتریت (OA) شامل تخریب مفاصل است که منجر به علائمی مانند درد و سفتی مفاصل می شود. یک بررسی به این نتیجه رسید که زنجبیل به کاهش درد و ناتوانی کمک می کند.

5. قند خون را کاهش می دهد و عوامل خطر بیماری قلبی را بهبود می بخشد

برخی تحقیقات نشان می دهد که زنجبیل ممکن است خواص ضد دیابتی داشته باشد.

بررسی سال 2019 همچنین شواهدی را نشان داد که زنجبیل می تواند HbA1c را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد، اما نویسندگان به این نتیجه نرسیدند که می تواند سطح قند خون ناشتا را کاهش دهد.

6. می تواند به درمان سوء هاضمه مزمن کمک کند

زنجبیل با تسریع عبور غذا از معده به مدیریت سوء هاضمه کمک می کند.

سوء هاضمه عملکردی زمانی است که فرد دچار سوء هاضمه – با علائمی مانند درد شکم، نفخ، احساس سیری بیش از حد، و حالت تهوع – بدون دلیل روشن است. اغلب با سندرم روده تحریک پذیر (IBS) رخ می دهد.

در یک مطالعه، دانشمندان دریافتند که مصرف یک آماده‌سازی زنجبیل و کنگر فرنگی قبل از خوردن وعده‌ی غذایی اصلی، در مقایسه با مصرف دارونما، علائم سوء هاضمه را در افراد مبتلا به سوء هاضمه عملکردی به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشد.

7. درد قاعدگی را کاهش می دهد

زنجبیل به تسکین دیسمنوره، که به عنوان درد قاعدگی نیز شناخته می شود، کمک می کند. برخی تحقیقات نشان داده اند که زنجبیل در تسکین درد قاعدگی موثرتر از استامینوفن/کافئین/ایبوپروفن (نوافن) است.

8. به کاهش سطح کلسترول کمک می کند

سطوح بالای کلسترول LDL (بد) با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

در یک بررسی 26 کارآزمایی در سال 2022، محققان دریافتند که مصرف زنجبیل به طور قابل توجهی تری گلیسیرید و کلسترول LDL را کاهش می دهد، در حالی که کلسترول HDL را افزایش می دهد. حتی دوزهای کمتر از 1500 میلی گرم در روز نیز موثر بودند.

9. به کاهش خطر سرطان کمک می کند

زنجبیل به دلیل جینجرول و ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دیگر خواص ضد سرطانی دارد.

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این ترکیبات به کاهش خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش، مانند سرطان روده بزرگ، پانکراس و کبد کمک می کند.

در یک مطالعه منبع معتبر، 20 نفر با خطر بالای سرطان روده بزرگ روزانه 2 گرم زنجبیل به مدت 28 روز مصرف کردند. در پایان مطالعه، پوشش روده شرکت‌کننده تغییرات مشابه سرطان کمتری را نسبت به آنچه انتظار می‌رفت نشان داد.

10. عملکرد مغز را بهبود می بخشد

برخی از تحقیقات منبع معتبر نشان می دهد که ترکیبات موجود در زنجبیل ممکن است به پیشگیری از بیماری های دژنراتیو مانند آلزایمر، بیماری پارکینسون و ام اس کمک کنند.

استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن ممکن است محرک های کلیدی بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط با افزایش سن باشند.

برخی از مطالعات حیوانی نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال موجود در زنجبیل می توانند پاسخ های التهابی را که در مغز ایجاد می شوند مهار کنند.

11. می تواند به مبارزه با عفونت ها کمک کند

خواص ضد میکروبی زنجبیل می تواند آن را برای مبارزه با عفونت های باکتریایی و قارچی مفید کند.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که ممکن است در موارد زیر موثر باشد:

استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus)، که مسئول طیف وسیعی از بیماری ها است
اشریشیا کلی (E. coli)، عامل عفونت های روده ای
کاندیدا آلبیکنس (C. albicans) که باعث عفونت قارچی در دهان می شود.

 

دمنوش-زنجبیل

 

در این مقاله از هلثی روم به بررسی فواید ثابت شده زنجبیل برای سلامتی پرداختیم. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Similar educational articles

مقالات آموزشی مشابه