چای کوهی

فهرست مطالب

چای کوهی یونانی به دلیل خواص دارویی آن یکی از محبوب ترین گیاهان یونانی از زمان های قدیم بوده است. همچنین به عنوان یک طراوت روزانه و تقویت کننده انرژی برای بسیاری از مردم در سراسر جهان استفاده شده است.

چای کوهی یونانی از گیاهان متعلق به جنس Sideritis تهیه می شود. آن را به عنوان “Sideritis” نیز می شناسند و نام آن از کلمه یونانی “sideros” به معنای “آهن” گرفته شده است.
تا به امروز چای به روش سنتی جمع آوری می شود. 150 گونه مختلف از جنس گیاه Sideritis وجود دارد که از آن چای کوهی تهیه می شود. Sideritis scardica گیاهی است که معمولاً برای چای کوهی یونانی استفاده می شود. گونه های مختلف به طور عمده در منطقه مدیترانه از جمله منطقه یونان از ارتفاع حدود 1000 متر رشد می کنند. کشت در ارتفاعات کم و در تک کشت های بزرگ تأثیر منفی بر غلظت مواد ارزشمند دارد و آنها را برای استفاده به عنوان گیاهان دارویی بی ارزش می کند.

با این حال، همه چای های کوهی دارای غلظت یکسانی از اسانس ها و آنتی اکسیدان ها نیستند که برای کیفیت آنها بسیار مهم است.

ذکر این نکته ضروری است که سیدریت یکی از گونه های در معرض خطر انقراض است. زیرگونه های دیگر چای کوهی یونانی نیز در آلمان به فروش می رسد. اگر می خواهید چای کوهی یونانی بخرید، حتما باید به کیفیت ارگانیک توجه کنید، زیرا به ویژه چای های گیاهی اغلب با آفت کش ها آلوده می شوند.

خواص درمانی بسیاری از این گیاهان دارویی از قدیم الایام توسط پزشکانی مانند بقراط، تئوفراستوس، دیوسکوریدس و جالینوس ستایش و استفاده شده است. آریستوفان کسی بود که اطلاعاتی در مورد فواید و کاربرد گیاهان در قطعات خود ریخت. علیرغم اینکه مردم به داروهای رایج خریداری شده از نزدیکترین داروخانه دسترسی دارند، تا به امروز بسیاری از ساکنان روستاها از گیاهان برای تهیه چای، تنتور و سایر داروهایی که برای درمان انواع بیماری ها کاربرد دارد، استفاده می کنند. گیاهان همچنین در التیام زخم ها به ویژه زخم های ناشی از سلاح های آهنی استفاده می شوند و به دلیل اثرات ضد میکروبی خود به طور گسترده ای شناخته شده اند. برای هزاران سال، بابونه، نعناع، ​​مریم گلی و گیلاس گیاهان دارویی بوده اند که در تهیه عرقیات دارویی در اکثر خانواده های یونانی مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، در سال های اخیر بسیاری از تحقیقات بین المللی بر روی فواید چشمگیر چای کوهی متمرکز شده است.

درمان آلزایمر

تحقیقات آلمانی بر روی چای کوهی یونانی به طور قاطع نشان داده است که می‌تواند از بیماری آلزایمر، یک بیماری روانی تحلیل‌برنده و ناتوان‌کننده که اکنون بسیاری از افراد مسن را در سراسر جهان گرفتار کرده، پیشگیری کند یا حتی آن را معکوس کند.

شروع مرگ سلول های عصبی در موش ها نیز می تواند به لطف چای کوهی متوقف شود. پروفسور ینس پانکه از دانشگاه Ottovon Guericke Magdeburg در آلمان درباره تحقیقات خود گفت: “با نوشیدن چای کوهی به مدت شش ماه، بیماران آلزایمری بیماری را تا سطح 9 ماه قبل کاهش و سپس تثبیت کردند.” بیمار مبتلا به اختلالات حافظه و جهت‌گیری که حتی نمی‌توانست به تنهایی به دستشویی برود و حالا پس از دو ماه نوشیدن چای گیاهی کوهستانی، قصد دارد با یکی از دوستانش برای سفر به کوه‌های آلپ برود.»

مبارزه با افسردگی و ADHD

چای کوهی یونانی یا sideritis scardica دارای اثر روان درمانی احتمالی به عنوان مهارکننده بازجذب سروتونین و دوپامین است و می تواند برای اختلالات اضطرابی، افسردگی و کمبود توجه استفاده شود. از این گذشته، چای کوه یونانی به طور طبیعی فاقد کافئین است که باعث ایجاد دفاع آنتی اکسیدانی سلولی و جلوگیری از استرس اکسیداتیو می شود.

Feistel و Appel این نتیجه را تأیید کردند و نوشتند که عصاره آبی Sideritis scardica، چای کوه یونانی به عنوان نوشیدنی، نیز بهترین اثر را در برابر افسردگی در مقایسه با سایر عصاره های گیاهی نشان می دهد. ترکیبات چای کوهی بر بیماری ADHD نیز تأثیر می‌گذارد: این چای تضمین می‌کند که انتقال‌دهنده عصبی دوپامین، که مسئول هوشیاری است، مدت بیشتری در خون باقی می‌ماند و بنابراین می‌تواند به روشی طبیعی از افراد مبتلا حمایت کند.

چای کوهی یونانی یا چای چوپان دارای اثرات و خواص زیر است.

  • ضد میکروبی
  • زخم مورچه (ضد زخم)
  • آنتی اکسیدان و ضد التهاب
  • ضد اسپاس
  • ضد احتقان و مسکن
  • نفخ آور
  • تقویت کننده خلق و خو و ضد افسردگی
  • آرامش بخش
  • عملکردهای شناختی را تقویت می کند

ترکیبات موجود در چای کوهی علائم زیر را کاهش می دهد:
مشکلات گوارشی: چای دستگاه گوارش را آرام می کند و التهاب را کاهش می دهد. همچنین از فرآیندهای متابولیک طبیعی پشتیبانی می کند.

سرماخوردگی: چای یونانی علاوه بر خواص ضد باکتریایی، خاصیت خلط آور نیز دارد و بنابراین می تواند به رفع سرفه و آبریزش بینی کمک کند.

زخم ها: می توانید با استفاده از یک پارچه تمیز آغشته به چای کوه یونانی، از چای برای بهبود زخم ها استفاده کنید. این اثر ضد باکتریایی دارد و همچنین از ترمیم زخم ها به ویژه زخم های ناشی از سلاح های آهنی پشتیبانی می کند.

پوکی استخوان: چای کوهی یونانی باعث تشکیل استئوبلاست ها می شود. از این رو، می توانید از آن برای پیشگیری و تسکین پوکی استخوان استفاده کنید.

روماتیسم: چای کوه یونانی به دلیل اثر ضد التهابی خود می تواند درد بیماری های روماتیسمی را تسکین دهد.

فشار خون بالا: مواد تشکیل دهنده سیدریت رگ های خونی را گشاد می کند و بنابراین می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

طعم چای کوهی

طعم چای کوهی یونانی سبک، معطر، تند با کمی شیرینی است. چای کوهی بهتر است با مقدار زیادی لیمو نوشیده شود، زیرا ویتامین C موجود در مرکبات به جذب آهن در بدن کمک می کند.

نکته: برای طعم بهتر آن را به همراه سایر گیاهان خوش طعم مانند نعناع و بابونه یا برگ و ساقه گل خیس کنید – افزودن این گیاهان فقط به فواید نوشیدنی شما برای سلامتی می‌افزاید!

طرز تهیه چای کوهی یونانی

برای تهیه چای کوهی، توصیه می کنیم از پنج تا شش قاشق غذاخوری سخاوتمندانه چای کوهی خرد شده یا له شده برای یک لیتر چای استفاده کنید. آب را بجوشانید و روی قسمت های گیاه بریزید – به این ترتیب اسانس ها و فلاونوئیدها می توانند به خوبی حل شوند. بهترین زمان دم کردن حدود 5 دقیقه است. در برخی از مناطق یونان، چای کوهی را به طور سنتی روی اجاق به مدت 10-15 دقیقه می جوشانند.

نسخه سرد چای کوهی یونانی را بسیاری از مردم یونان به خصوص در تابستان ترجیح می دهند. برای امتحان نوع سرد آن، چای کوهی را در یک قوری شیشه ای با آب سرد بریزید و بگذارید حدود 12 ساعت در یخچال بماند. با نت های گیاهی بسیار ظریف طعم لطیفی به دست می آورید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Similar educational articles

مقالات آموزشی مشابه