دمنوش زعفران 5 مزیت و طرز تهیه آن

فهرست مطالب

دمنوش زعفران 5 مزیت و طرز تهیه آن

زعفران ادویه‌ ای است که از سرگل کلاله به دست می‌آید. کروکوس در خاورمیانه و بخش هایی از اروپا رشد می کند که بیشتر در ایران، هند و یونان کشت می شود و دمنوش زعفران هم طرفداران زیادی دارد.
در ماه های مهر و آبان فقط حدود سه تا چهار هفته گل می دهد. گل کلاله قرمز تیره تولید می کند که به آن نخ نیز می گویند که با احتیاط با دست برداشته شده و خشک می شود. اینها را ادویه زعفران می دانند. زعفران همچنین برای مقاصد آشپزی برای افزودن رنگ و طعم به غذاها، به عنوان رنگ پارچه و یک ماده عطری استفاده می شده است. مانند بسیاری از گیاهان و ادویه جات دیگر، زعفران را می توان به عنوان چای تهیه کرد.

امروزه، زعفران هنوز هم به عنوان ادویه ای برای پخت و پز استفاده می شود و هم به عنوان یک درمان جایگزین برای بیماری های مختلف از ارزش بالایی برخوردار است. برخی از مطالعات نشان داده اند که این ادویه برای مصارف مختلف موثر است. برای آشنایی بیشتر با فواید و طرز تهیه چای زعفران، با ادامه این مقاله از هلثی روم همراه باشید.

شما می توانید سفارش و خرید پک های دمنوش زعفران و گل سرخ را برای مهمانی ها و حتی در بسته بندی های خاص و متفاوت برای هدیه و فضاهای اداری مانند شرکت جهت پذیرایی سفارش دهید برای اطلاعات بیشتر با هلثی روم تماس بگیرید: 09106509383

 

دمنوش زعفران 5 مزیت و طرز تهیه آن
دمنوش زعفران 5 مزیت و طرز تهیه آن

خواص چای زعفران برای سلامتی چیست؟

1. ضد افسردگی

به زعفران لقب «ادویه آفتابی» داده اند. و این فقط به دلیل رنگ قرمز و گاهی زرد آن نیست. اعتقاد بر این است که این ادویه دارای خواص تقویت کننده خلق و خو است.

یک مطالعه قدیمی نشان داده که زعفران به اندازه داروی فلوکستین (پروزاک) در درمان افسردگی خفیف تا حد قابل قبولی ​​مؤثر است.
محققان در مجله پزشکی، چندین مطالعه را در مورد استفاده از زعفران برای درمان افسردگی در بزرگسالان بالای 18 سال بررسی کردند. آنها دریافتند که زعفران علائم را برای افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بهبود می بخشد. این ممکن است ادویه را جایگزین خوبی برای افرادی کند که نمی توانند داروهای ضد افسردگی را تحمل کنند.

2. سلامت قلب

زعفران دارای ترکیبات شیمیایی مختلف است. برخی از آنها ممکن است به کاهش فشار خون و محافظت در برابر بیماری قلبی کمک کنند.
مروری بر مطالعات انجام شده بر روی موش‌ها نشان داد که زعفران فشار خون را کاهش می‌دهد. تحقیقات دیگر با استفاده از خرگوش نشان داد که این ادویه در کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید موثر است.

یک مطالعه انسانی قدیمی در ژورنال علوم پزشکی هند نشان می دهد که زعفران احتمال اینکه کلسترول بد که باعث آسیب بافتی می شود را کاهش دهد. محققان بر این باورند که خواص آنتی اکسیدانی زعفران ممکن است اثر محافظتی در مورد بیماری قلبی داشته باشد.

4. حافظه را تقویت می کند

زعفران حاوی دو ماده شیمیایی کروسین و کروستین است که محققان معتقدند ممکن است به یادگیری و عملکرد حافظه کمک کند. یک مطالعه منتشر شده در تحقیقات گیاه درمانی با استفاده از موش نشان داد که زعفران می تواند مشکلات یادگیری و حافظه را بهبود بخشد. این تحقیقات امیدوارکننده نشان می‌دهد که زعفران ممکن است در درمان بیماری‌هایی که بر مغز تأثیر می‌گذارند، مانند آلزایمر و پارکینسون، پتانسیل داشته باشد.

5. پیشگیری از سرطان

زعفران سرشار از آنتی اکسیدان و فلاونوئید است. آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن در برابر مواد مضر کمک می کنند. فلاونوئیدها مواد شیمیایی موجود در گیاهان هستند که به گیاه کمک می کند از خود در برابر قارچ و بیماری محافظت کند.

یک بررسی در سال 2015 در مجله طب سنتی و مکمل نشان داد که ترکیب شیمیایی زعفران ممکن است در پیشگیری و درمان چندین سرطان مختلف موثر باشد. اما محققان اشاره می کنند که مطالعات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.

 

دمنوش زعفران 5 مزیت و طرز تهیه آن
دمنوش زعفران 5 مزیت و طرز تهیه آن

طرز تهیه دمنوش زعفران

دمنوش زعفران را می‌توان به‌صورت ساده و با خیساندن نخ‌ها در آب داغ تهیه کرد. اما ادویه می تواند طعم قوی و تلخی داشته باشد. به همین دلیل، بسیاری از دستور العمل ها این گیاه را به روش های مختلف جفت می کنند. می توانید آن را با برگ های چای مخلوط کنید یا گیاهان و ادویه جات دیگر را اضافه کنید.

ترکیبات دمنوش زعفران

زعفران، هل، دارچین، گلبرگ های گل رز، زنجبیل تازه، تکه های لیمو، نعناع تازه، چای سفید یا سبز و عسل. بسته به طعمی که انتخاب می کنید فقط به تعدادی از این موارد نیاز خواهید داشت.
مهمترین نکته نحوه استخراج زعفران است.
تارهای خشک زعفران را با کمی شکر با هاون سنگ مرمر یا سنگ به صورت پودر ریز خرد کنید.
چای سفید، ادویه جات، برش های لیمو، نعناع یا زنجبیل را برای چند دقیقه در آب داغ قرار دهید. زعفران پودر شده را اضافه کنید تا دم بکشد و با عسل شیرین کنید.
چای زعفران سرد با طعم های مختلف در لیوان های شفاف سرو می شود.

دستور پخت می تواند متفاوت باشد، اما به طور کلی شامل جوشاندن آب در قابلمه و سپس اضافه کردن زعفران و سایر مواد است. اجازه دهید زعفران به روشی که می‌گذارید یک چای کیسه‌ای در آب داغ بماند، حدود پنج تا هشت دقیقه دم بکشد. سپس نخ ها را بردارید و لذت ببرید.
این دستور غذا زعفران را با هل مخلوط می‌کند و از شیر خام یا شیر نارگیل استفاده می‌کند تا طعم بهتری به آن بدهد. می توانید چای زعفران را سرد میل کنید.

نکات مهم
  • زعفران را در جای خشک، خنک و تاریک یا در فریزر نگهداری کنید.
  • هنگام کار با زعفران حتما دست هایتان خشک باشد.
  • زعفران را زیاد دم نکنید وگرنه تلخ می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین هلثی روم در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Similar educational articles

مقالات آموزشی مشابه