تمشک

فهرست مطالب

تمشک میوه خوراکی یک گونه گیاهی از خانواده گل سرخ است. انواع مختلفی از تمشک وجود دارد – از جمله سیاه، بنفش و طلایی – اما تمشک قرمز یا Rubus idaeus رایج ترین آنهاست. تمشک قرمز بومی اروپا و شمال آسیا است و در مناطق معتدل در سراسر جهان کشت می شود. تمشک بیشتر در ایالات متحده در کالیفرنیا، واشنگتن و اورگان کشت می شود.

این توت های شیرین و ترش ماندگاری کوتاهی دارند و فقط در ماه های تابستان و پاییز برداشت می شوند. به این دلایل، تمشک بهتر است بلافاصله پس از خرید خورده شود.

این مقاله از هلثی روم به بررسی ارزش غذایی و فواید سلامتی تمشک می پردازد.
کم کالری و سرشار از مواد مغذی
تمشک با وجود کم کالری بودن، دارای مواد مغذی زیادی است.

یک فنجان (123 گرم) تمشک قرمز حاوی:

  • کالری: 64
  • کربوهیدرات: 14.7 گرم
  • فیبر: 8 گرم
  • پروتئین: 1.5 گرم
  • چربی: 0.8 گرم
  • ویتامین C: 54 درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • منگنز: 41 درصد از RDI
  • ویتامین K: 12 درصد از RDI
  • ویتامین E: 5 درصد از RDI
  • ویتامین های B: 4-6٪ از RDI
  • آهن: 5 درصد از RDI
  • منیزیم: 7 درصد از RDI
  • فسفر: 4 درصد از RDI
  • پتاسیم: 5 درصد از RDI
  • مس: 6 درصد از RDI

تمشک منبع خوبی از فیبر است، به طوری که 8 گرم در هر پیمانه (123 گرم) یا به ترتیب 32 و 21 درصد RDI برای زنان و مردان است. آنها بیش از نیمی از RDI را برای ویتامین C، یک ماده مغذی محلول در آب که برای عملکرد سیستم ایمنی و جذب آهن ضروری است، تامین می کنند. تمشک همچنین حاوی مقادیر کمی ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، کلسیم و روی است.

آنتی اکسیدان های قوی ممکن است خطر بیماری را کاهش دهد
آنتی اکسیدان ها ترکیبات گیاهی هستند که به سلول های شما کمک می کنند تا با استرس اکسیداتیو مبارزه کنند و از آن بازیابی شوند.

بررسی مطالعات حیوانی نشان می دهد که تمشک و عصاره تمشک دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند که خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، چاقی و سرطان را کاهش می دهد. یک مطالعه هشت هفته ای بر روی موش های چاق دیابتی مشاهده کرد که آنهایی که با تمشک قرمز خشک شده یخ زده تغذیه شده بودند علائم کمتری از التهاب و استرس اکسیداتیو نسبت به گروه کنترل نشان دادند.

مطالعه دیگری بر روی موش ها نشان داد که اسید الاژیک، یکی از آنتی اکسیدان های تمشک، نه تنها ممکن است از آسیب اکسیداتیو جلوگیری کند بلکه DNA آسیب دیده را نیز ترمیم کند.
تمشک کربوهیدرات کمی دارد و فیبر بالایی دارد و برای هرکسی که کربوهیدرات هایش را تماشا می کند، انتخابی هوشمندانه است.

تمشک همچنین بعید است که سطح قند خون را افزایش دهد.

شاخص گلیسمی (GI) معیاری است که نشان می دهد یک غذای خاص چقدر سریع قند خون شما را افزایش می دهد. اگرچه GI برای تمشک مشخص نشده است، اما بیشتر انواع توت ها در دسته با گلیسمی پایین قرار می گیرند. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که تمشک ممکن است قند خون را کاهش داده و مقاومت به انسولین را بهبود بخشد.

در مطالعات حیوانی، موش‌هایی که از تمشک قرمز خشک شده منجمد در کنار رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌کردند، سطح قند خون پایین‌تر و مقاومت به انسولین کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند. موش های تغذیه شده با تمشک نیز شواهد کمتری از بیماری کبد چرب نشان دادند.

علاوه بر این، تمشک سرشار از تانن است که آلفا آمیلاز، آنزیم گوارشی لازم برای تجزیه نشاسته را مسدود می کند. با مسدود کردن آلفا آمیلاز، تمشک ممکن است تعداد کربوهیدرات های جذب شده بعد از غذا را کاهش دهد، که تاثیر آن بر قند خون شما را کاهش می دهد.

تمشک خاصیت مبارزه با سرطان دارد

سطوح بالای آنتی اکسیدان تمشک از سرطان محافظت می کند. عصاره توت – از جمله تمشک قرمز – در مطالعات لوله آزمایش روی سلول‌های سرطانی روده بزرگ، پروستات، سینه و دهان (دهان) رشد سلول‌های سرطانی را مسدود کرده و از بین می‌برد.

در یک مطالعه لوله آزمایشی، عصاره تمشک قرمز تا 90 درصد از سلول های سرطان معده، روده بزرگ و سینه را از بین می برد.  مطالعات حیوانی با تمشک همچنین اثرات محافظتی در برابر سرطان را نشان می دهد.

در مطالعه دیگری، عصاره تمشک قرمز از رشد سرطان های کبد در موش ها جلوگیری کرد. خطر ایجاد تومور با دوزهای بیشتر عصاره تمشک کاهش یافت. قبل از اینکه تمشک به طور قطعی با پیشگیری یا درمان سرطان مرتبط شود، مطالعات انسانی ضروری است.

 

تمشک

سایر مزایای سلامتی بالقوه

از آنجایی که تمشک سرشار از بسیاری از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است، ممکن است فواید سلامتی دیگری نیز داشته باشد.

آرتروز را بهبود می بخشد

تمشک دارای خواص ضد التهابی است که علائم آرتریت را کاهش می دهد.

در یک مطالعه، موش‌های تحت درمان با عصاره تمشک قرمز نسبت به موش‌های گروه کنترل خطر ابتلا به آرتریت کمتری داشتند. علاوه بر این، آنهایی که به آرتریت مبتلا شده بودند، علائم شدیدتری نسبت به موش‌های تحت کنترل داشتند.

در مطالعه دیگری روی موش‌ها، آنهایی که عصاره تمشک دریافت کردند، تورم و تخریب مفاصل کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند. اعتقاد بر این است که تمشک با مسدود کردن COX-2، آنزیمی که مسئول ایجاد التهاب و درد است، در برابر آرتریت محافظت می کند.

به کاهش وزن کمک می کند

یک فنجان (123 گرم) تمشک تنها 64 کالری و 8 گرم فیبر دارد. علاوه بر این، بیش از 85٪ از آب تشکیل شده است. این باعث می شود که تمشک یک غذای سیر کننده و کم کالری باشد.  مواد شیمیایی که به طور طبیعی در تمشک یافت می شود نیز به کاهش وزن کمک کند.

در یک مطالعه، موش ها با رژیم غذایی کم چرب، رژیم غذایی پرچرب همراه با یکی از هشت توت، از جمله تمشک، تغذیه شدند. موش‌های گروه تمشک نسبت به موش‌هایی که فقط از رژیم غذایی پرچرب استفاده می‌کردند، وزن کمتری داشتند.

تنها مطالعه مبتنی بر انسان روی کتون‌های تمشک و کاهش وزن از مکملی استفاده کرد که حاوی چندین ماده دیگر، از جمله کافئین بود، که تعیین اینکه آیا کتون‌های تمشک مسئول هر گونه اثرات مثبت هستند یا خیر، غیرممکن است.

در حالی که شواهد کمی نشان می دهد که مکمل های کتون تمشک به کاهش وزن کمک می کند، خوردن تمشک کامل و تازه ممکن است به کاهش وزن کمک کند.
می با پیری مبارزه کند
تمشک سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند با مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن به کاهش علائم پیری کمک کند.

آنتی اکسیدان ها با طول عمر بیشتر در مدل های حیوانی مختلف مرتبط هستند و اثرات ضد پیری را در انسان نشان می دهند.

این میوه همچنین ویتامین C بالایی دارد که برای سلامت پوست ضروری است. تولید کلاژن را بهبود می بخشد و آسیب پوست ناشی از اشعه ماوراء بنفش را معکوس می کند.

در یک مطالعه هشت هفته‌ای، موش‌های پیری که با رژیم غذایی حاوی 1 یا 2 درصد تمشک تغذیه شدند، عملکردهای حرکتی بهبود یافته‌ای از جمله تعادل و قدرت را نشان دادند.

چگونه تمشک را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

این میوه تازه ماندگاری کوتاهی دارد، بنابراین باید تا حد امکان توت های محلی را خریداری کنید و ظرف یک تا دو روز مصرف کنید. از آنجایی که تمشک در طول تابستان و پاییز برداشت می شود، این میوه تازه در آن زمان بهترین خواهد بود. هنگام انتخاب تمشک، حتما از تمشک هایی که له شده یا کپک زده به نظر می رسند، خودداری کنید.

این میوه ها باید در بسته بندی هایی در یخچال نگهداری شوند که از آسیب محافظت کنند. به خاطر داشته باشید که می توانید این میوه را در تمام طول سال با خرید منجمد آن مصرف کنید. این توت ها بلافاصله پس از برداشت منجمد می شوند. برچسب ها را به دقت بخوانید تا مطمئن شوید که قند اضافه دریافت نمی کنید. این میوه همچنین یک ماده محبوب در مربا و ژله است.

در اینجا چند راه برای گنجاندن تمشک در رژیم غذایی شما آورده شده است:

  • این میوه تازه را به عنوان میان وعده میل کنید.
  • روی ماست با تمشک تازه و گرانولا.
  • این میوه را به غلات یا بلغور جو دوسر اضافه کنید.
  • پنکیک یا وافل سبوس دار را با تمشک پر کنید.
  • این میوه یخ زده را به اسموتی اضافه کنید.
  • یک سالاد توت تازه با تمشک، زغال اخته، توت فرنگی و شاه توت درست کنید.
  • این میوه را به سالاد با مرغ و پنیر بز اضافه کنید.
  • این میوه را با آب مخلوط کرده و به عنوان سس برای گوشت یا ماهی استفاده کنید.

در این مقاله از هلثی روم به تمشک پرداختیم. این ریزمیوه مغذی در دمنوش میکسبری هلثی روم موجود است. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Similar educational articles

مقالات آموزشی مشابه