عناب

فهرست مطالب

میوه عناب که به خرمای قرمز یا چینی نیز معروف است، بومی آسیای جنوبی است اما در سراسر جهان محبوب شده است. این میوه های گرد کوچک با یک گودال حاوی دانه روی درختچه ها یا درختان گلدار بزرگ رشد می کنند. هنگامی که رسیده باشند، قرمز تیره یا بنفش هستند و ممکن است کمی چروک به نظر برسند.

به دلیل طعم شیرین و بافت جویدنی آنها، اغلب آنها را خشک کرده و در آب نبات ها و دمنوش ها در بخش هایی از آسیا که معمولاً در آنجا رشد می کنند، استفاده می شود. در طب سنتی، آنها به طور گسترده ای برای بهبود خواب و کاهش اضطراب استفاده می شوند.

این مقاله از هلیباکس همه چیزهایی را که باید در مورد میوه عناب بدانید، از جمله تغذیه، فواید و کاربردهای آن، به شما می گوید.

تغذیه عناب

میوه عناب کالری کمی دارد اما سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. یک وعده 3 اونس (100 گرم) عناب خام، فراهم می کند:

  • کالری: 79
  • پروتئین: 1 گرم
  • چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 20 گرم
  • فیبر: 10 گرم
  • ویتامین C: ۷۷ درصد از ارزش روزانه (DV)
  • پتاسیم: 5 درصد از DV

عناب به دلیل محتوای فیبر بالا و کالری کم، یک میان وعده عالی و سالم است.

آنها حاوی مقادیر کمی از چندین ویتامین و مواد معدنی هستند، اما به ویژه غنی از ویتامین C هستند، یک ویتامین مهم که حاوی خواص آنتی اکسیدانی و تقویت کننده سیستم ایمنی می باشد.

همچنین حاوی مقدار مناسبی پتاسیم هستند که نقش حیاتی در کنترل عضلات و تعادل الکترولیت ایفا می کند. علاوه بر این، میوه های عناب حاوی کربوهیدرات هایی به شکل قندهای طبیعی هستند که انرژی بدن شما را تامین می کند. با این حال، عناب خشک که بیشتر در بسیاری از نقاط جهان در پخت و پز مصرف می شود، دارای قند و کالری بسیار بالاتری نسبت به میوه های تازه است.

عناب

فواید میوه عناب

میوه های عناب از دیرباز در طب سنتی برای درمان بیماری هایی مانند بی خوابی و اضطراب استفاده می شده است. مطالعات حیوانی و لوله آزمایش نشان می دهد که این میوه ممکن است فواید سلامتی چشمگیری برای سیستم عصبی، ایمنی و هضم شما داشته باشد.

سرشار از آنتی اکسیدان

میوه های عناب سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی متعددی هستند که در درجه اول فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و اسیدهای تری ترپنیک هستند. آنها همچنین حاوی سطوح بالایی از ویتامین C هستند که به عنوان یک آنتی اکسیدان نیز عمل می کند.

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که می توانند از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد اضافی جلوگیری کرده و آن ها را معکوس کنند. تصور می‌شود که آسیب رادیکال‌های آزاد عامل اصلی چندین بیماری مزمن، از جمله دیابت نوع 2، بیماری قلبی، و برخی سرطان‌ها باشد.

یک مطالعه حیوانی نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی فلاونوئیدهای عناب به کاهش استرس و التهاب ناشی از آسیب رادیکال های آزاد در کبد کمک می کند. در واقع، بیشتر فواید میوه های عناب به محتوای آنتی اکسیدانی آنها مربوط می شود.

خواب و عملکرد مغز را بهبود می بخشد

عناب به طور گسترده در طب سنتی برای بهبود کیفیت خواب و عملکرد مغز استفاده می شود. تحقیقات در حال ظهور نشان می دهد که آنتی اکسیدان های منحصر به فرد آنها ممکن است مسئول این اثرات باشد.

عصاره‌های میوه و دانه عناب برای افزایش زمان و کیفیت خواب در موش‌ها مشخص شده است. همچنین، این میوه اغلب توسط پزشکان طب سنتی برای کاهش اضطراب تجویز می شود. علاوه بر این، مطالعات حیوانی و لوله آزمایش نشان می دهد که ممکن است حافظه را بهبود بخشد و به محافظت از سلول های مغز در برابر آسیب های ناشی از ترکیبات تخریب کننده اعصاب کمک کند.

تحقیقات روی موش ها حتی نشان می دهد که عصاره دانه عناب به درمان زوال عقل ناشی از آلزایمر می کمک کند. گفته می شود، خود دانه ها معمولاً خورده نمی شوند.

ایمنی را تقویت کرده و با سلول های سرطانی مبارزه می کند

عناب ممکن است ایمنی را تقویت کند و با رشد سلول های سرطانی مبارزه کند.

یک مطالعه در لوله آزمایش اشاره کرد که پلی ساکاریدهای عناب، که قندهای طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی هستند، رادیکال های آزاد را دفع می کنند، سلول های مضر را خنثی می کنند و التهاب را کاهش می دهند. کاهش سطح التهاب و رادیکال های آزاد می تواند به پیشگیری از بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 کمک کند.

مطالعه دیگری نشان داد که لیگنین های عناب، نوعی فیبر با خواص آنتی اکسیدانی، تولید سلول های ایمنی را تقویت کرده و سرعت خنثی سازی ترکیبات مضر را در این سلول ها افزایش می دهد.

در یک مطالعه موش‌ها، عصاره عناب سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های کشنده طبیعی را تقویت کرد که می‌تواند سلول‌های مهاجم مضر را از بین ببرد. میوه عناب همچنین سرشار از ویتامین C است که تصور می شود خواص ضد سرطانی قوی دارد.

یک مطالعه روی موش نشان داد که تزریق ویتامین C با دوز بالا باعث از بین رفتن سلول های سرطانی تیروئید می شود. به علاوه، مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که عصاره عناب انواع مختلفی از سلول های سرطانی از جمله سلول های سرطانی تخمدان، دهانه رحم، سینه، کبد، روده بزرگ و پوست را از بین می برد.

محققان معتقدند که این فواید در درجه اول نتیجه ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در میوه است. با این حال، بیشتر این مطالعات بر روی حیوانات یا لوله‌های آزمایش انجام شده است، بنابراین قبل از اینکه بتوان نتیجه‌گیری قطعی کرد، تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.

هضم را بهبود می بخشد

محتوای فیبر بالای عناب ممکن است به بهبود هضم کمک کند. حدود 50 درصد از کربوهیدرات موجود در میوه از فیبر است که به دلیل اثرات مفید گوارشی آن شناخته شده است.

این ماده مغذی به نرم شدن و حجیم شدن مدفوع شما کمک می کند. در نتیجه، حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش شما را تسریع می کند و یبوست را کاهش می دهد. علاوه بر این، عصاره عناب به تقویت پوشش معده و روده شما کمک می کند و خطر آسیب ناشی از زخم، آسیب و باکتری‌های مضری را که ممکن است در روده شما وجود داشته باشد کاهش می دهد.

فیبر موجود در عناب به عنوان غذا برای باکتری های مفید روده شما عمل می کند و به آنها اجازه رشد و غلبه بر باکتری های مضر را می دهد.

معایب احتمالی

برای اکثر مردم، میوه عناب برای خوردن بی خطر است.

با این حال، اگر از داروی ضد افسردگی ونلافاکسین یا سایر مهارکننده‌های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین استفاده می‌کنید، باید از عناب اجتناب کنید، زیرا ممکن است با این داروها تداخل داشته باشد.

علاوه بر این، یک مطالعه روی موش نشان داد که عصاره عناب ممکن است اثرات برخی از داروهای تشنج، از جمله فنی توئین، فنوباربیتون و کاربامازپین را تقویت کند. اگر هر یک از این داروها را مصرف می کنید، ممکن است بخواهید قبل از افزودن میوه عناب به رژیم غذایی خود، هر گونه نگرانی احتمالی را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید.

خط پایین
میوه های عناب که به خرمای قرمز یا چینی نیز معروف هستند، کالری کمی دارند و سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی هستند. به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی آنها، ممکن است برخی از مزایای سلامتی را ارائه دهند، اما تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است.

اگرچه عناب تازه و خشک بسیار مغذی هستند، به خاطر داشته باشید که عناب های خشک شده دارای قند و کالری بیشتری در هر وعده هستند، بنابراین بهتر است در حد اعتدال از آن ها لذت ببرید.

در این مقاله به بررسی میوه عناب پرداختیم. شما می توانید این میوه مغذی را در کنار دمنوش های هلیباکس نوش جان کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Similar educational articles

مقالات آموزشی مشابه