فواید سلامتی تمشک

فهرست مطالب

فواید-سلامتی-تمشک

تمشک میوه خوراکی یک گونه گیاهی از خانواده گل سرخ است. انواع مختلفی از تمشک وجود دارد – از جمله سیاه، بنفش و طلایی – اما تمشک قرمز یا Rubus idaeus رایج ترین آنهاست. این مقاله به بررسی ارزش غذایی و فواید سلامتی تمشک می پردازد.
تمشک قرمز بومی اروپا و شمال آسیا است و در مناطق معتدل در سراسر جهان کشت می شود. بیشتر تمشک ایالات متحده در کالیفرنیا، واشنگتن و اورگان کشت می شود. این توت های شیرین و ترش ماندگاری کوتاهی دارند و فقط در ماه های تابستان و پاییز برداشت می شوند. به این دلایل، تمشک بهتر است بلافاصله پس از خرید خورده شود.

فواید سلامتی تمشک

کم کالری و سرشار از مواد مغذی
تمشک با وجود کم کالری بودن، دارای مواد مغذی زیادی است.
یک فنجان (123 گرم) تمشک قرمز حاوی

  • کالری: 64
  • کربوهیدرات: 14.7 گرم
  • فیبر: 8 گرم
  • پروتئین: 1.5 گرم
  • چربی: 0.8 گرم
  • ویتامین C: 54 درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • منگنز: 41 درصد از RDI
  • ویتامین K: 12 درصد از RDI
  • ویتامین E: 5 درصد از RDI
  • ویتامین های B: 4-6٪ از RDI
  • آهن: 5 درصد از RDI
  • منیزیم: 7 درصد از RDI
  • فسفر: 4 درصد از RDI
  • پتاسیم: 5 درصد از RDI
  • مس: 6 درصد از RDI

تمشک منبع خوبی از فیبر است، به طوری که 8 گرم در هر پیمانه (123 گرم) یا به ترتیب 32 و 21 درصد RDI برای زنان و مردان است. آنها بیش از نیمی از RDI را برای ویتامین C، یک ماده مغذی محلول در آب که برای عملکرد سیستم ایمنی و جذب آهن ضروری است، تامین می کنند. تمشک همچنین حاوی مقادیر کمی ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، کلسیم و روی است.
آنتی اکسیدان های قوی ممکن است خطر بیماری را کاهش دهد آنها ترکیبات گیاهی هستند که به سلول های شما کمک می کنند تا با استرس اکسیداتیو مبارزه کنند و از آن بازیابی شوند. استرس اکسیداتیو با خطر بالاتر سرطان، دیابت، بیماری قلبی و سایر بیماری ها مرتبط است.

 

فواید-سلامتی-تمشک

 

در مقایسه با سایر انواع توت ها، تمشک دارای محتوای آنتی اکسیدانی مشابهی با توت فرنگی است، اما فقط نصف توت سیاه و یک چهارم بلوبری. بررسی مطالعات حیوانی نشان می دهد که تمشک و عصاره تمشک دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، چاقی و سرطان را کاهش دهد.

یک فنجان (123 گرم) تمشک دارای 14.7 گرم کربوهیدرات و 8 گرم فیبر است، به این معنی که در هر وعده تنها 6.7 گرم کربوهیدرات خالص قابل هضم دارد.

تمشک بعید است که سطح قند خون را افزایش دهد.

شاخص گلیسمی (GI) معیاری است که نشان می دهد یک غذای خاص چقدر سریع قند خون شما را افزایش می دهد. اگرچه GI برای تمشک مشخص نشده است، اما بیشتر انواع توت ها در دسته با گلیسمی پایین قرار می گیرند.
علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که تمشک ممکن است قند خون را کاهش داده و مقاومت به انسولین را بهبود بخشد.
علاوه بر این، تمشک سرشار از تانن است که آلفا آمیلاز، آنزیم گوارشی لازم برای تجزیه نشاسته را مسدود می کند (منبع معتبر 11).
با مسدود کردن آلفا آمیلاز، تمشک ممکن است تعداد کربوهیدرات های جذب شده بعد از غذا را کاهش دهد، که تاثیر آن بر قند خون شما را کاهش می دهد.

خاصیت مبارزه با سرطان دارد

سطوح بالای آنتی اکسیدان تمشک ممکن است از سرطان محافظت کند. عصاره توت – از جمله تمشک قرمز – در مطالعات لوله آزمایش روی سلول‌های سرطانی روده بزرگ، پروستات، سینه و دهان (دهان) رشد سلول‌های سرطانی را مسدود کرده و از بین می‌برد.
در یک مطالعه لوله آزمایشی، عصاره تمشک قرمز تا 90 درصد از سلول های سرطان معده، روده بزرگ و سینه را از بین می برد.
مطالعه دیگری در لوله آزمایش نشان داد که سانگوئین H-6 – یک آنتی اکسیدان موجود در تمشک قرمز – منجر به مرگ سلولی در بیش از 40 درصد از سلول های سرطانی تخمدان می شود.

مطالعات حیوانی با تمشک همچنین اثرات محافظتی در برابر سرطان را نشان می دهد.

 

خاصیت-مبارزه-با-سرطان-دارد

 

آرتروز را بهبود می بخشد.

تمشک دارای خواص ضد التهابی است که ممکن است علائم آرتریت را کاهش دهد.
در یک مطالعه، موش‌های تحت درمان با عصاره تمشک قرمز نسبت به موش‌های گروه کنترل خطر ابتلا به آرتریت کمتری داشتند. علاوه بر این، آنهایی که به آرتریت مبتلا شده بودند، علائم شدیدتری نسبت به موش‌های کنترل داشتند.
در مطالعه دیگری روی موش‌ها، آنهایی که عصاره تمشک دریافت کردند، تورم و تخریب مفاصل کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند. اعتقاد بر این است که تمشک با مسدود کردن COX-2، آنزیمی که مسئول ایجاد التهاب و درد است، در برابر آرتریت محافظت می کند.

به کاهش وزن کمک می کند.

یک فنجان (123 گرم) تمشک تنها 64 کالری و 8 گرم فیبر دارد. علاوه بر این، بیش از 85٪ از آب تشکیل شده است. این باعث می شود که تمشک یک غذای سیر کننده و کم کالری باشد.
علاوه بر این، شیرینی طبیعی آنها ممکن است به رضایت دندان شیرین شما کمک کند. مواد شیمیایی که به طور طبیعی در تمشک یافت می شود نیز ممکن است به کاهش وزن کمک کند.
در یک مطالعه، موش ها با رژیم غذایی کم چرب، رژیم غذایی پرچرب یا رژیم غذایی پرچرب همراه با یکی از هشت توت، از جمله تمشک، تغذیه شدند. موش‌های گروه تمشک نسبت به موش‌هایی که فقط از رژیم غذایی پرچرب استفاده می‌کردند، وزن کمتری داشتند.

با پیری مبارزه کند

تمشک سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند با مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن به کاهش علائم پیری کمک کند. آنتی اکسیدان ها با طول عمر بیشتر در مدل های حیوانی مختلف مرتبط هستند و اثرات ضد پیری را در انسان نشان می دهند.
تمشک همچنین ویتامین C بالایی دارد که برای سلامت پوست ضروری است. ممکن است تولید کلاژن را بهبود بخشد و آسیب پوست ناشی از اشعه ماوراء بنفش را معکوس کند.

شما می توانید برای بهره مندی از خواص بی نظیر تمشک از دمنوش میکسبری هلثی روم استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید آنلاین دمنوش گیاهی با مشاورین ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Similar educational articles

مقالات آموزشی مشابه