چای سیاه

فهرست مطالب

چای-سیاه

چای سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است و فوایدی برای سلامتی از جمله بهبود سلامت قلب و روده و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها دارد. به غیر از آب، چای سیاه یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها در جهان است.

این گیاه از گیاه Camellia sinensis می آید و اغلب برای طعم های مختلف با گیاهان دیگر مانند ارل گری یا چای مخلوط می شود. از نظر طعم قوی تر است و کافئین بیشتری نسبت به سایر چای ها دارد، اما کافئین کمتری نسبت به قهوه دارد. چای سیاه همچنین دارای مزایای سلامتی مختلفی است زیرا حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی است که به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

فواید چای سیاه

چای سیاه فواید زیادی دارد که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.

 

فواید-چای-سیاه

 

1. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد

آنتی اکسیدان ها به عنوان یک سری از مزایای سلامتی شناخته شده اند. مصرف آنها می تواند به حذف رادیکال های آزاد و کاهش آسیب سلولی در بدن کمک کند. این در نهایت به کاهش خطر بیماری مزمن کمک می کند.

در حالی که بسیاری از مکمل ها حاوی آنتی اکسیدان هستند، بهترین راه برای مصرف آنها از طریق غذا و نوشیدنی است. در واقع، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف آنتی اکسیدان ها به شکل مکمل ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.

2. سلامت قلب را تقویت کند

چای سیاه حاوی گروه دیگری از آنتی اکسیدان ها به نام فلاونوئیدها است که برای سلامت قلب مفید است. همراه با چای، فلاونوئیدها را می توان در سبزیجات، میوه ها، شراب قرمز و شکلات تلخ یافت. مصرف منظم آنها به کاهش بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، سطح تری گلیسیرید بالا و چاقی کمک می کند.

افزودن چای سیاه به برنامه روزانه خود راهی آسان برای گنجاندن آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی شما و کاهش احتمالی خطر عوارض سلامتی در آینده است.

3. ممکن است کلسترول بد LDL را کاهش دهد

بدن حاوی دو لیپوپروتئین است که کلسترول را در سراسر بدن منتقل می کند. یکی لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و دیگری لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) است.

LDL به عنوان لیپوپروتئین “بد” در نظر گرفته می شود زیرا کلسترول را به سلول های بدن منتقل می کند. در همین حال، HDL به عنوان لیپوپروتئین “خوب” در نظر گرفته می شود زیرا کلسترول را از سلول های شما دور می کند و به کبد می برد تا از جریان خون خارج شود. هنگامی که LDL بیش از حد در بدن وجود داشته باشد، می تواند در شریان ها رسوب کند و باعث ایجاد رسوبات مومی به نام پلاک شود. این می تواند منجر به مشکلاتی مانند نارسایی قلبی یا سکته شود.

خوشبختانه، برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف چای ممکن است به کاهش کلسترول LDL کمک کند.

یک بررسی از مطالعات به خوبی طراحی شده نشان داد که نوشیدن چای سیاه به طور قابل توجهی کلسترول LDL را تا 4.64 میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد. این اثر در افرادی که خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی بالاتری داشتند، بارزتر بود.

 

فواید-چای-سیاه-2

 

4. سلامت روده را بهبود می بخشد

مطالعات نشان داده اند که نوع باکتری موجود در روده شما ممکن است نقش مهمی در سلامت شما ایفا کند. درحالی که برخی از باکتری های موجود در روده شما برای سلامتی شما مفید هستند، برخی دیگر اینطور نیستند.

در واقع، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که نوع باکتری موجود در روده شما نقش مهمی در کاهش خطر برخی بیماری‌های سلامتی مانند بیماری التهابی روده، دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی و حتی سرطان دارد. پلی فنول های موجود در چای سیاه با ترویج رشد باکتری های خوب و مهار رشد باکتری های بد به حفظ روده سالم کمک می کند.

علاوه بر این، چای سیاه حاوی خواص ضد میکروبی است که مواد مضر را از بین می برد و با کمک به ترمیم پوشش داخلی دستگاه گوارش، باکتری های روده و ایمنی را بهبود می بخشد.

با این حال، قبل از اینکه بتوان نتیجه ای قوی در مورد نقش چای سیاه و عملکرد سیستم ایمنی به دست آورد، تحقیقات بیشتری لازم است .

5. به کاهش فشار خون کمک می کند

فشار خون بالا می تواند خطر نارسایی قلبی و کلیوی، سکته مغزی، کاهش بینایی و حملات قلبی را افزایش دهد. خوشبختانه، تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی شما می تواند فشار خون شما را کاهش دهد.

یک مرور از مطالعات به خوبی طراحی شده به اثرات نوشیدن چای بر فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا یا فشار خون بالا پرداخته است. این بررسی نشان داد که مصرف منظم چای به کاهش فشار خون سیستولیک تا 4.81 میلی‌متر جیوه و فشار خون دیاستولیک تا 1.98 میلی‌متر جیوه در افراد مبتلا به فشار خون کمک می‌کند. علاوه بر این، افرادی که بیش از سه ماه به طور منظم چای می‌نوشیدند، کاهش شدیدتری در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک داشتند.

نوشیدن چای سیاه به صورت روزانه، و همچنین ترکیب سایر اصلاحات سبک زندگی مانند استراتژی های مدیریت استرس، برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید است.

 

خواص-چای-سبز

 

6. به کاهش خطر سکته کمک می کند

سکته مغزی زمانی رخ می دهد که یک رگ خونی در مغز مسدود شود یا پاره شود. این دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است. خوشبختانه 80 درصد سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند. به عنوان مثال، مدیریت رژیم غذایی، فعالیت بدنی، فشار خون و سیگار نکشیدن می تواند به کاهش خطر سکته کمک کند.

جالب توجه است، مطالعات نشان داده اند که نوشیدن چای سیاه به کاهش خطر سکته مغزی نیز کمک می کند.

اگر به دنبال نوشیدنی کم کالری و بدون شیرینی با کافئین کمتر از قهوه یا نوشیدنی های انرژی زا هستید، چای سیاه یک گزینه عالی است.

عطر و طعم قوی و منحصر به فرد دارد و حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. اینها ممکن است شامل بهبود کلسترول، سلامت بهتر روده و کاهش فشار خون باشد.

اگر تا به حال از آن استفاده نکرده اید، چای سیاه را امتحان کنید تا بتوانید از فواید سلامتی بی‌شمار آن بهره ببرید. هلثی روم تولید کننده چای سیاه و بهار نارنج و همچنین چای سیاه گل محمدی اینجاست تا شما محصول موردنظر خود را به راحتی تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Similar educational articles

مقالات آموزشی مشابه