فواید زرشک

فهرست مطالب

فواید-زرشک

زرشک، درختچه ای است که توت های ترش و قرمز را پرورش می دهد. در حالی که این گیاه بومی بخش هایی از اروپا، آفریقا و آسیا است، اکنون می توان آن را در سراسر جهان یافت. در این مقاله به بررسی فواید زرشک می پردازیم.
توت آن قرن هاست که در طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی، عفونت ها و بیماری های پوستی استفاده می شود. آنها حاوی چندین ترکیب مفید هستند، به ویژه بربرین، که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و به مدیریت شرایطی مانند دیابت، مبارزه با عفونت های دندانی و درمان آکنه کمک می کند. در اینجا 9 مزیت چشمگیر زرشک آورده شده است.

1. دارای مواد مغذی بالا

زرشک بسیار مغذی است. آنها سرشار از کربوهیدرات، فیبر و چندین ویتامین و مواد معدنی هستند.
منبع عالی ویتامین C هستند، یک آنتی اکسیدان که به محافظت در برابر آسیب سلولی، که می تواند منجر به بیماری قلبی و سرطان شود، کمک می کند

یک وعده 1/4 فنجان (28 گرم) زرشک خشک حاوی (3):

  • کالری: 89
  • پروتئین: 1 گرم
  • چربی: 1 گرم
  • کربوهیدرات: 18 گرم
  • فیبر: 3 گرم
  • ویتامین C: ۲۱۳ درصد از ارزش روزانه (DV)
  • آهن: 15 درصد DV

علاوه بر این، زرشک حاوی روی، منگنز و مس است که همگی از مواد معدنی کمیاب هستند که نقش مهمی در ایمنی و پیشگیری از بیماری دارند.

رنگ قرمز روشن توت ها از آنتوسیانین ها ناشی می شود که رنگدانه های گیاهی هستند که ممکن است سلامت مغز و قلب شما را تقویت کنند.

 

زرشک-دارای-مواد-مغذی-بالا

 

2. حاوی ترکیبات گیاهی مفید است

زرشک سرشار از بربرین است، یک ترکیب گیاهی منحصر به فرد که ممکن است با چندین فواید سلامتی همراه باشد.
بربرین عضوی از خانواده آلکالوئیدها است، گروهی از ترکیبات که به دلیل اثرات درمانی شناخته شده هستند.
مطالعات نشان داده اند که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و با آسیب سلولی ناشی از مولکول های واکنشی به نام رادیکال های آزاد مبارزه می کند.
همچنین، بربرین به کاهش سطح قند و کلسترول خون، کند کردن پیشرفت سلول های سرطانی خاص، مبارزه با عفونت ها و اثرات ضد التهابی کمک می کند.
علاوه بر این، زرشک حاوی ترکیبات دیگری است که ممکن است فواید سلامتی داشته باشد، مانند سایر آلکالوئیدها و اسیدهای آلی. با این حال، بیشتر تحقیقات بر بربرین متمرکز شده است.

3. به مدیریت دیابت کمک می کند

زرشک – و به ویژه محتوای بربرین آن – در مدیریت دیابت، یک بیماری مزمن که با سطح قند خون بالا مشخص می شود، نقش دارد.
به طور خاص، نشان داده شده است که بربرین نحوه واکنش سلول های شما به هورمون انسولین را که میزان قند خون را تنظیم می کند، بهبود می بخشد. به نوبه خود، این ممکن است به کاهش سطح قند خون شما کمک کند.
یک مطالعه 3 ماهه بر روی 36 بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف 1.5 گرم بربرین در روز منجر به کاهش قابل توجه 2 درصدی هموگلوبین A1c – معیاری برای کنترل میانگین قند خون شما در 3 ماه گذشته – در مقایسه با مقادیر پایه شد.
در واقع، محققان دریافتند که اثرات مفید بربرین بر قند خون و هموگلوبین-A1c با داروهای سنتی دیابت متفورمین قابل مقایسه است.
یک مطالعه 8 هفته ای دیگر روی 30 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که افرادی که روزانه 2 میلی گرم عصاره میوه خشک زرشک مصرف می کردند، در مقایسه با گروه دارونما، سطح هموگلوبین A1c و قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش دادند.
با این حال، این مطالعات بر مکمل بربرین و عصاره زرشک متمرکز شد. مشخص نیست که آیا مصرف زرشک تازه یا خشک اثرات مشابهی بر قند خون شما دارد یا خیر.

 

مزایای-زرشک

 

4. می تواند به درمان اسهال کمک کند

زرشک قرن هاست که برای درمان اسهال استفاده می شود. این احتمالاً به دلیل غلظت بالای بربرین در آنها است که با مهار گیرنده‌های خاص به کند کردن عبور مدفوع از روده شما کمک می‌کند و در نتیجه از اسهال جلوگیری می‌کند.
در واقع، یکی از قدیمی‌ترین مطالعات انسانی بر روی بربرین نشان داد که اسهال ناشی از عفونت‌های برخی باکتری‌ها، از جمله E. coli را درمان می‌کند.
علاوه بر این، یک مطالعه بر روی 196 بزرگسال مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر غالب با اسهال نشان داد که مصرف 800 میلی‌گرم بربرین هیدروکلراید در روز به طور قابل‌توجهی دفعات اسهال و نیاز فوری به اجابت مزاج را در مقایسه با دارو کاهش می‌دهد.

5. در برابر سندرم متابولیک محافظت می کند

خوردن زرشک ممکن است به پیشگیری از سندرم متابولیک کمک کند، که مجموعه ای از عوامل خطر است که خطر بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهد.
به طور خاص، زرشک ممکن است در برابر چاقی و قند خون بالا، کلسترول، تری گلیسیرید و سطح فشار خون – که همه عوامل خطر برای این سندرم هستند – محافظت کند.
یک مطالعه 8 هفته ای روی 46 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که نوشیدن حدود 7 اونس (200 میلی لیتر) آب زرشک در روز به طور قابل توجهی باعث کاهش فشار خون، تری گلیسیرید، کلسترول و قند خون در مقایسه با دارو می شود.
علاوه بر بهبود عوامل خطر سندرم متابولیک، زرشک ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو در افرادی که قبلاً به این بیماری مبتلا هستند کمک کند.
استرس اکسیداتیو ناشی از آسیب سلولی زمینه ای است که توسط مولکول های واکنشی به نام رادیکال های آزاد ایجاد می شود. داشتن استرس اکسیداتیو بیش از حد – و آنتی اکسیدان کافی برای مبارزه با آن – می تواند منجر به بیماری قلبی و سایر مشکلات سلامتی شود.
یک مطالعه 6 هفته ای روی 106 فرد مبتلا به سندرم متابولیک نشان داد که مصرف 600 میلی گرم زرشک خشک در روز به طور قابل توجهی استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد.
بر اساس این نتایج، خوردن زرشک ها ممکن است به کاهش شانس ابتلا به عوامل خطر برای سندرم متابولیک و همچنین کاهش استرس اکسیداتیو مرتبط با آن کمک کند. با این وجود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

6. برای سلامت دندان مفید است

مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که عصاره زرشک می تواند با التهاب مبارزه کند. این احتمالاً به این دلیل است که بربرین به عنوان یک عامل ضد التهابی قوی عمل می کند.

بنابراین، به درمان بیماری های التهابی دندان مانند التهاب لثه، که با تجمع پلاک، تورم و تحریک لثه ها مشخص می شود، کمک می کند.
یک مطالعه بر روی 45 پسر بین 11 تا 12 سال نشان داد که استفاده از ژل دندانی زرشک به مدت 21 روز باعث کاهش پلاک و التهاب لثه به طور قابل توجهی بیشتر از دارو شد
این مطالعه همچنین نشان داد که ژل زرشک موثرتر از خمیردندان سنتی ضد پلاک است، اما نتایج قابل توجهی نبود. این نتایج نشان می‌دهد که درمان‌های زرشک ممکن است سلامت دندان را بهبود بخشد، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

7. به مبارزه با آکنه کمک می کند

زرشک در درمان آکنه، یک بیماری پوستی که با برجستگی های ملتهب و جوش مشخص می شود، نقش چشمگیری دارد. به طور خاص، بربرین و سایر ترکیبات موجود در زرشک ممکن است به مبارزه با التهاب و عفونت های مرتبط با آکنه کمک کند.
یک مطالعه در نوجوانان مبتلا به آکنه متوسط تا شدید نشان داد که مصرف 600 میلی گرم عصاره خشک زرشک در روز به مدت 4 هفته به طور قابل توجهی میانگین تعداد ضایعات را در مقایسه با دارونما کاهش می دهد.
این مطالعه به این نتیجه رسید که عصاره زرشک ممکن است یک گزینه درمانی ایمن و موثر برای نوجوانان مبتلا به آکنه باشد، اما تحقیقات گسترده تری مورد نیاز است.

8. به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید

زرشک دارای طعم ترش و کمی شیرین است و می توان آن را به صورت خام، مربا یا به عنوان جزئی از غذاهای برنجی و سالاد مصرف کرد. همچنین می توان از آنها آب میوه گرفت یا برای تهیه چای استفاده کرد.
اشکال مکمل زرشک شامل کپسول های خشک شده، عصاره های مایع و پمادها یا ژل های ساخته شده از انواع توت ها یا عصاره بربرین است. با این حال، به دلیل تحقیقات محدود در انسان، دوز توصیه شده برای مکمل های زرشک یا بربرین وجود ندارد.
در حالی که زرشک به طور کلی برای اکثر مردم بی خطر شناخته می شود، برخی گزارش ها وجود دارد که مقادیر زیاد یا دوزهای مکمل بالا می تواند باعث ناراحتی معده و اسهال شود.

 

زرشک-و-مزایای-آن

 

9. اثرات ضد سرطانی دارد

چندین منبع مختلف وجود دارد که مشخص می کند زرشک ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد که همه آنها به بربرین مربوط می شوند.
از آنجایی که بربرین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، به مبارزه با آسیب اکسیداتیو زمینه ای مرتبط با توسعه سرطان کمک می کند.
علاوه بر این، بربرین باعث مرگ سلول های سرطانی می شود، از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کند و آنزیم های دخیل در چرخه زندگی سلول های سرطانی را مهار می کند.
چندین مطالعه لوله آزمایش نشان داده اند که بربرین از رشد تومور جلوگیری می کند و مرگ سلولی را در سلول های سرطان پروستات، کبد، استخوان و سینه انسان آغاز می کند.

 

علاوه بر این، هیچ تحقیقی در مورد اثرات زرشک در کودکان یا زنان باردار یا شیرده انجام نشده است. بنابراین، باید از مکمل های زرشک یا بربرین در این جمعیت ها اجتناب شود.

اگر علاقه مند به مصرف مکمل زرشک یا بربرین هستید، ابتدا با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید و به دنبال مکملی باشید که کیفیت آن توسط شخص ثالث آزمایش شده باشد.

زرشک ها حاوی ترکیب منحصر به فردی به نام بربرین هستند که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. ممکن است به بهبود کنترل قند خون، درمان اسهال و مبارزه با التهاب مربوط به عفونت های دندانی و آکنه کمک کند.
افزودن زرشک به رژیم غذایی ممکن است به شما کمک کند تا از فواید زرشک برای سلامتی بهره مند شوید، اما قبل از مصرف مکمل زرشک حتما با پزشک خود مشورت کنید.

شما می توانید برای بهره مندی از خواص بی پایان زرشک از دمنوش میکسبری هلثی روم استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Similar educational articles

مقالات آموزشی مشابه